Nincs engedélyezve a javascript.
A tanulás tanulása

A tanulás tanulása

Mit tanultál legutóbb?

Mit tanultál legutóbb?

Tavaly ilyenkor a Szegedi Tudományegyetemen egy nagyszerű csapat dolgozott azon, hogy megjelenjen a Courserán az első magyar nyelvű kurzus. Történelmet írtak azzal, hogy az online oktatás legnépszerűbb kurzusát, a Learning How to Learn című tanfolyamot magyarul elérhetővé tették. Megszületett A tanulás tanulása, ami egyre népszerűbb, már 5500-nál több diák iratkozott be rá. Büszke vagyok, hogy ez a munka Szegeden zajlott!

Kinek jó ez a kurzus? Az amerikai professzorok által összeállított tananyag segít, ha valami újba kezdenél, vagy jobb szeretnél lenni valamiben. Lehet az sport, hobbi, vagy éppen a tanulmányaid. Ha többre vágysz, ezek a tippek és tanácsok segítségedre lesznek. Hogy oszd be hatékonyabban az tanulásra szánt idődet? Hogy kerüld el a halogatást? Hogyan memorizálj bonyolult dolgokat – egy matematikai képletet vagy egy kungfu mozdulatsort? Ezekkel az ötletekkel jobb lehetsz.

Amikor elvégeztem az online kurzust, tudatosabban koncentráltam, figyeltem a pihenésre, és mosolyogva kaptam rajta magam, amikor éppen halogattam a teendőimet. Sok új dolgot megtanultam azóta: készítettem avatart a Facebookon, sütöttem kenyeret, új útvonalakat fedeztem fel a városban. Egy hiányérzetem azonban volt. Ha a kurzusanyagából valamit fel kellett frissítenem, akkor be kellett kapcsolnom a gépem, megkeresnem a videót és újra megnéznem. Ez sok időt vett igénybe, így nem mindig volt kedvem nekiveselkedni. Ezért is örültem nagyon, amikor kiderült, hogy Barba és Terrence könyvben is összefoglalta a tanácsait.

Mit tanultál legutóbb? Ha úgy érzed, szívesen lennél jobb valamiben, ajánlom Neked A tanulás tanulása című Coursera kurzust és a hozzá kapcsolódó könyvünket.

Üdvözlettel:

Lilla

A tanulás tanulása

A tanulás tanulása

Hogyan légy sikeres a tanulmányaidban anélkül, hogy az egész napodat tanulással töltenéd