Nincs engedélyezve a javascript.
Városi történet

Városi történet

Urban legends az ókorban

Mi történik, ha egy szökött légionárius bosszúra szomjazva érkezik a császárkori Rómába, a világ közepébe? Többek között bejárja az ókori utcákat és fórumokat, találkozik léhűtőkkel és szenátorokkal, bajkeverőkkel és jóakarókkal, miközben a maga bőrén tapasztalja: a Város él és változik, mintha maga lenne a regény főszereplője. A városi legendák a hétköznapok ábrándjainak szülöttei, izgalmas és hihetetlen történetek a jó és a rossz között egyensúlyozó hősökről, akik derűs nemtörődömséggel viselik az emberiség és saját sorsuk fordulatait.

Egy jó könyvnek sok arca van. A Városi történet olvasható szórakoztató regényként, szerelmes történetként, akciókötetként. Pergő párbeszédeivel, mozgalmas cselekményével és jellegzetes humorával gyorsan belopja magát az olvasó szívébe, aki jót nevet a komikus helyzeteken és a kortalan szereplőkön.

A regényben fontos szerep jut a hexametereknek, latin mondásoknak, fehéregereknek és kardoknak – ember legyen a talpán, aki igazságot tesz, hogy utóbbiak kinek a jogos tulajdonai.

Városi történet

Városi történet

Hát mi mást tehet egy magányos, gyenge nő, ha idegen katonák törnek rá, mint hogy megmérgezi őket?